Jó munkát csak jó eszközökkel tudunk végezni!

Miskolci műhelyünkben minden olyan szerszám és eszköz megtalálható, melyek megfelelnek a kor követelményinek. Ezekkel az eszközökkel naprakészen várjuk a berepedt szélvédővel rendelkező autótulajdonosokat, hisz ezeket a sérüléseket célszerű időben orvosolni. így megelőzhetők a nagyobb problémák.
Keresse miskolci szélvédőjavító műhelyünket, a nagy Tescónál található Shell kút mögötti épületszárnyban.
Mi a teendő kavicsfelverődés esetén?


Egy gépkocsi használata során számtalan szervizelésre szoruló probléma adódik, de ezek közül is az egyik legproblémásabb eset a kőfelverődődés javítása.

Ha szerencsések vagyunk, akkor gyorsan és olcsón kijövünk a szélvédőjavítással, de érdemes már idejekorán tájékozódni a lehetőségekről. Bizonyos esetekben, ha a körülmények is segítségünkre vannak, és tudjuk bizonyítani is az igazunkat, akkor a Magyar Közútkezelő felé benyújthatjuk a kőfelverődés javításról kiállított számlát. Erre azonban ritkán van lehetőség, hiszen nehezen bizonyítható, hogy pontosan ki tehet egy ilyen, általános jellegű, gyakran előforduló sérülésről, illetve, hogy van-e illetékes, aki kötelezhető a kőfelverődés javítására.

Ha kőfelverődés javítás szükséges, akkor érdemes azonnal a sérülést követően megkeresni egy szerviz céget. Egyrészt, hogy korán elejét vegyük a további repedéseknek, illetve, hogy megakadályozzuk a piszkolódást. A szervizben különféle speciális eszközöknek a segítségével hamarjában el tudják végezni a kőfelverődés javításhoz szükséges feladatokat.

A legjobban általában akkor járunk, ha nem cseréljük a szélvédőt, hanem a meglévőnek a javítását kérjük. Ez általában olcsóbb, illetve praktikusabb is, hiszen egy új szélvédő sok esetben nem rögzül úgy, mint a gyári darab. Ha az Ön gépkocsija esetében is szükséges a kőfelverődés javítása, akkor ne habozzon és bátran keressen minket feltüntetett elérhetőségeinken!
 


A szélvédőjavítás nem egy bonyolult művelet, viszont fontos a rutin, a precíz munkavégzés, a feladatellátási sorrend. Ebben hatalmas rutinnal rendelkezünk. Ezért érdemes miskolci szélvédőjavító telephelyünkre ellátogatni, hisz rutinunkkal időt, energiát, így pénzt spórolunk. Bizalommal keresse szakembereinket!
 

Szélvédőjavításkor ezt érdemes figyelembe venni!

Amikor egy kőfelverődés berepeszti a szélvédőt, javításkor, ha az lehetővé teszi, célszerű figyelemebe venni, hogy a javítási technológia fénytörést okozhat. Ezért célszerű csak akkor kérni a javítást, ha a sérülés nincs a látómezőben. Ha a megrendelő ragaszkodik a javításhoz, akkor mindenképp felelősségáthárítási nyilatkozatra lesz szükség. 
Ezt a Czevaro Kft. miskolci szakemberei is tudják, ezért célszerű konzultálni velük. Bizalommal keresse őket Miskolcon!

Megsérült a szélvédője? Vegye fel velünk a kapcsolatot bátran!
Mai világunkban, a megnövekedett forgalom mellett sajnos egyre gyakoribb baleset, hogy szélvédőnk kavicsfelverődéstől sérül, sok esetben javíthatatlan károsodást okozva azon. Szerencsésebb helyzetben „csak” felszini sérülést, vagy kisebb repedést okoz, ilyenkor még szélvédőnk javítható. A sérülést követően fontos a mielőbbi javítás, mivel nagy a továbbrepedés kockázata, még ha a sérülés „csak” apróbbnak vagy „csak” kagylósnak tűnik is. A sérülés észlelését követően fontos, hogy azonnal leragasszuk azt (pl. egy darab celluxal), ezzel megóvva szévédőnket a szennyeződésektől, portól vagy víztől, így növelve a minél tökéletesebb végeredmény elérésének lehetőségét. Amíg a javítás nem történik meg kerüljük a közvetlen szélvédőre történő hideg-meleg levegő fúvatását is, mert a hőingadozásnak köszönhetően megnő az üvegben a feszültség és könnyen javíthatatlan repedést okoz az amúgy még javítható üvegen. Egy sérült szélvédővel nem szabad várni, mielőbb javítani kell.Szélvédőnkön a régebbi sérülések óhatatlanul is szennyeződnek, emiatt a javítás minősége függ a sérüléstől eltelt időtől is.

Műhelyünkben szakszerű javítással állunk rendelkezésére. Mivel nincs két egyforma szélvédősérülés, így a javítás árát csak személyes felméréssel lehet megállapítani. Javíthatatlan hibák esetén szélvédőcserét is végzünk, melyet előre egyeztetett áron és időben az Ön igényeihez igazodva végezzük.A szélvédő sérülései
Alapesetben háromféle szélvédősérülést különböztethetünk meg. A hagyományos repedést, a kagylós repedést és a kettő kombinációját. A szélvédő 3 rétegből áll. A belső és külső réteg között védőfólia található, amely a szélvédő károsodásakor légbuborékot képez a kapcsolódó rétegek találkozásánál. 

Mit tehetünk, ha már megtörtént a baj? 

A legfontosabb teendő ilyenkor minél előbb lehúzódni az útról és felmérni a kárt. Ezután elővenni egy vastag ragasztószalagot és lefedni vele a szélvédősérülést annak teljes nagyságában. Ez azért nagyon fontos, mivel a repedésbe a haladás során apró piszokszemcsék és másszennyeződések, valamint víz kerülhetnek. Ezek jelenléte megnehezíti, súlyos esetben ellehetetleníti a tökéletes esztétikai javítást. 

Ezután minél hamarabb keressen fel minket, mert fennáll a továbbrepedés kockázata. Ha elhanyagolja, előfordulhat, hogy a szélvédő már nem lesz javítható, csere szükséges. Ez azonban sokkal költségesebb, mint egy apró repedés kijavítása. 

Ha profikkal javíttatná szélvédőjét, keressen minket bizalommal!

Újra közeledik a téli hideg, a szélvédők nagy ellensége
A szélvédő repedések időszaka közelít a hideg beálltával. A kavicsfelverődés amellett, hogy bosszantó, súlyos összegektől is megszabadíthat minket, ha nem vagyunk elővigyázatosak és halogatjuk a szélvédőjavítást. 

Az éjszakai fagyok és a hideg idő nagymértékben befolyásolja a szélvédő károsodását. Ennek oka, hogy a téli hidegben több kátyú képződik az utakon, ami által megnő az aszfaltdarabok, törmelékek mennyisége is az úton. Ezáltal sokkal több szélvédő repedés, sérülés történik a hideg évszakokban, mint nyáron. 

Emellett a szélvédő nagymértékben ki van téve hőmérséklet különbségnek is, hiszen az alsó részén és belül fűtve van, míg kívül a faggyal küzd. Emiatt egy apró sérülés is komoly repedést okozhat rajta. A szélvédő sérülések igen gyakoriak, ami a vékonyabb üvegeknek és a nagyobb ablakfelületeknek is köszönhető. 

Az időben történő szélvédőjavítással tetemes összeget megspórolhat, hiszen olcsóbb és egyszerűbb egy apró sérülést kezelni, mint kicserélni az egész üveget. 

Ha szélvédőkárt szenvedett, ne habozzon felkeresni műhelyünket! 

Jégkár javítása
A csapadékosabb évszakokban nem ritka a jég által okozott károsodás járművünk szélvédőjén, amely nem csupán esztétikai probléma, de balesetveszélyes is. A biztonságos közlekedés alapvető feltétele, hogy a vezető akadálytalanul kilásson az autóból, azonban ezt egy jégeső okozta sérülés, repedés, nagyban gátolhatja, továbbá egy esedékes műszaki vizsgán kifogásolható tényező a sérült szélvédő. Cégünk sok éves tapasztalatának köszönhetően minden igényt maximálisan kielégítve végzi szélvédők javítását, amely akár egy esetleges jégkár miatt vált indokolttá. Abban az esetben, ha a szélvédő olyan mértékben károsodott, amit már nem lehet biztonságosan vagy technikai okok miatt javítani, szakembereink kicserélik azt. Technikai felszereltségünknek köszönhetően bármilyen típusú gépjármű szélvédőjének az üvegét tudjuk javítani.

Ha precíz szakemberek munkájára van szüksége és nem szeretne feleslegesen súlyos összegeket kifizetni, forduljon hozzánk bizalommal és a jégkárt szenvedett szélvédője újra visszanyeri kifogástalan állapotát! További információkért forduljon hozzánk bizalommal és mindenben állunk rendelkezésére! 

Ép szélvédő a biztonságos vezetésért
A mai autókat már számos biztonsági funkcióval látják el, és a szélvédő is hasonló szerepet tölt be vezetés során. Ennek megfelelően rendkívül fontos, hogy a biztonságos vezetés érdekében rendszeresen karbantartsuk szélvédőnket, hogy jó állapotban maradhasson. 

Fontos tehát, hogy szélvédőnkön ne legyen semmilyen sérülés, ne legyen repedt, hiszen a légzsákok ennek feszülnek neki közúti baleset során és ez akár az életünket is megmentheti a szélvédőn át történő kirepüléstől és a komolyabb sérülésektől. Rendszeres tisztítása nem csupán esztétikai szempontból fontos, nem csak autónk megjelenésén, hanem a biztonságos vezetés körülményein is javítunk ezzel. A kilátás zavartalansága elsődleges szempont autóvezetés során, így ne hanyagoljuk el szélvédőnk ápolását, tisztán tartását! 

Ha Önnek sem mindegy, ki készíti, javítja autója alkatrészeit, ne bízza szélvédője javítását akárkire! A szélvédőjavítás nagy szakértelmet kíván, így érdemes megbízható szakemberekhez fordulnia kár esetén! Keressen fel minket bizalommal! 

Kavicsfelverődés javítása
Ha szélvédője kavicsfelverődéstől sérült meg, mi akkor is állunk rendelkezésére! Vegye fel velünk a kapcsolatot bátran! Önnek is nagyon fontos autója épsége és külseje? Sajnos a mai utakon nem mindig marad kifogástalan minőségben gépjárművünk, hiszen a kavicsfelverődés számos karcolást, horpadást, sérülést okozhat a lakkon, az autó fényezésén. A kavicsfelverődés során akár a szélvédő is sérülhet, és egy komolyabb horpadás, karcolás, törés esetén mielőbb szakemberhez kell fordulnunk a kár javítására. A kavicsfelverődés sajnos ma már mindennapos, ha az ember sokat utazik gépjárművével és az út nem a legmegfelelőbb a kocsi számára. A kövek felverődése megsértheti az autó fényezését, amit esztétikai szempontok miatt érdemes javíttatni, hiszen ez ront a kocsi értékén is. A kavicsfelverődés a szélvédőket is veszélyezteti, ami nem csupán esztétikai, hanem biztonsági szempontból is nagyon fontos része a kocsinak, így nem szabad halogatni a javíttatást. 

Ha Önnek is sérülések vannak gépjárművén, szélvédőjén kavicsfelverődés miatt, hozza el hozzánk autóját és megjavítjuk a kavicsfelverődés okozta károkat!

Természeti károk okozta szélvédősérülések javítása
A biztonságos közlekedés során alapvető feltétel, hogy rendszeresen gondoskodjunk autónk hibátlan műszaki állapotáról, amely a karosszéria esetében is kiemelt szerepet kap, valamint az esztétikus megjelenés sem elhanyagolható szempont. 

A karosszéria esetében a szélvédő épsége jelentősen befolyásolja a közlekedésbiztonságot, hiszen a szükséges látási viszonyok megteremtése elengedhetetlen. Bármennyi figyelmet is fordítunk járművünk állapotára, és annak megóvására a környezeti tényezőkkel szemben sajnos tehetetlenek vagyunk, ezért egy-egy természeti kár keletkezése esetén érdemes szakember segítségét kérni a szélvédő javításáért. 

Természeti károk okozta szélvédősérülések:
    •    A téli időjárás tényezői
    •    Jégeső által okozott sérülések
    •    Viharkárok
    •    Leszakadó ágak és a növényzet által okozott egyéb sérülések
    •    Felverődött kavics és egyéb tényezők következtében létrejött sérülések

Válasszon Ön is profi és megbízható szakembereket a természeti károk okozta szélvédősérülések javításához, és tekintse meg szolgáltatásainkat, melyek között a szélvédőjavítás, szélvédőcsere is megtalálható, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Mikor kell szélvédőt cserélni?
Sokan a mindennapi közlekedés során használjuk járművünket, így biztonságunk érdekében fontos, hogy hibátlan autóban utazhassunk. A szélvédőnket rengeteg kár érheti, melyek jelentős része javítható, de keletkezhetnek olyan nagyobb károk is, melyek esetében a javítás már nem elég, mindenképpen ki kell cserélni az alkatrészt. 

Lássunk néhány gyakori okot, melyek a szélvédő károsodását okozhatják:
    •    időjárás okozta károk
    •    szándékos megrongálás
    •    repedés
    •    ütközés
    •    hézagok
Ha a kisebb károkat figyelmen kívül hagyjuk, komolyabb probléma is származhat belőle, hiszen az apró sérülések is könnyen válhatnak balesetveszélyessé. Éppen ezért szélvédőt érintő problémákkal forduljon azonnal szakemberhez, aki megelőzi a nagyobb károkat, és újra biztonságos lehet járműve! 

Bővebb információkért tekintse meg weboldalunk bővebb tájékoztatóit, valamint szélvédőjavítással kapcsolatos kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő kollégáink készséggel állnak mindenben rendelkezésére! 

Milyen sérülésekkel találkozhatunk szélvédő esetén?
Szélvédőt javítani egyáltalán nem könnyű feladat, hozzáértés hiányában nagyobb kárt okozhatunk, mint amilyen az eredetileg volt. Épp ezért nem éri meg házilag próbálkoznunk, ráadásul az házi megoldások igen veszélyesek is lehetnek. 

Annak érdekében, hogy szakemberrel előzetesen is felmérhessük a kárt, nem árt, hogyha felismerjük a sérülés típusát, és ismerjük annak keletkezési módját. Milyen szélvédő sérülésekről lehet szó? 

A szélvédő három különböző anyagú rétegből épül fel, színtelen és színezett üvegrészekből, és egy közöttük található biztonsági fóliából. Már a legapróbb sérülésektől is keletkezhet légbuborék a szélvédő belsejében (akár egy apró kavicstól is), ezt pedig csak különleges eljárással tudjuk kijavítani. Emellett létezik még a kagylós vagy az egyszerű repedés is, mellyel azonnal szakemberhez kell fordulnunk, hiszen ezek a repedések rövid időn belül tovább terjedhetnek, ezáltal megnövelve a javíttatás költségeit. 

Szélvédőnk sérülése esetén mindenképpen egyeztessünk telefonon a szervizzel, és tanácsaikat betartva azonnal induljunk a szerelőműhelybe! Amennyiben képzett és tapasztalt szakembert keres Miskolcon, a legjobb helyen jár! Keressen bennünket elérhetőségeinken, kérje ajánlatunkat még ma! 

Hogyan zajlik a szélvédő javítása?
Autója szélvédőjavításra szorulna, de Ön azt gondolja, hogy így még vezethet? Téved, ilyenkor ajánlott azonnal egy szakemberhez fordulni! 

A kagylós, a repedéses és az ezek kombinációit jelentő sérüléseknél fontos, hogy azonnal autószerelőhöz forduljunk, hiszen itt a továbbrepedés mellett fontos megelőzni a sérülés szennyeződését is. 

A szélvédőjavítás a sérülés bemeneti nyílásának kitakarításával kezdődik, melyet gyémánttűvel vagy speciális fúróval végeznek a szakemberek. Ha régebbi a sérülés, akkor szükség van még tisztítófolyadékra és melegítőeszközre is. Miután megtisztították a repedést, felhelyeznek egy konzolt a szélvédőre, a bemeneti nyílásra pedig injektort illesztenek, amelynek tömítése szilikonból van. Ezután a sérülés bemeneti nyílásán keresztül, az injektorral speciális ragasztót préselnek bele, melynek a fénytörése megegyezik az üvegével. Ezt követően a készüléket letakarják napfénytől védő, UV-szűrős fóliával. Ha a ragasztó már teljesen kitöltötte a sérülést, leveszik a fóliát, és hagyják megszáradni. Végül kap egy felületi kezelést, mellyel lezárják a sérülést, és síkba hozzák az üveggel. 

Forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel segítenek Önnek szélvédőjavítással kapcsolatban, hogy újra biztonságosan autózhasson! 

Kavicsfelverődés és szélvédő repedés?
Sok autóssal, még a leggyakorlottabb vezetőkkel is előfordul, hogy egy kavics felverődik vezetés közben, és nem csak karcolást okoz a szélvédőn, hanem be is repeszti azt. 

A szélvédő általában a közepén a legerősebb, és ahogy a széleihez haladunk, gyengébbnek mondhatjuk. Ha meglátjuk, hogy hol helyezkedik el és mekkora a repedés, elgondolkozunk azon, hogy vajon javítható-e, vagy talán érdemesebb kicseréltetni a szélvédőt. Ez függ az autó minőségétől, és hogy aktuálisan mennyi időt és pénzt tudunk rászánni. 

Vannak olyan repedések, melyek, ha a vezető oldalon következnek be, elképzelhető, hogy egyáltalán nem érdemes javíttatni, mert a javított szélvédő esetleg rossz látásviszonyokat okozhat, aminek következtében a vezetés balesetveszélyessé válik. Ezeket általában a szélvédőjavításban tapasztalt szakemberek el sem vállalják, csak az autós saját felelősségére. 

Amennyiben szélvédőjavításra vagy szélvédőcserére lenne szüksége, keressen fel minket miskolci műhelyünkben, tapasztalt csapatunk készséggel áll rendelkezésére! 

A szélvédő rövid története
Amikor megjelentek az első járművek, hamar szükségessé vált a szélvédők használata. A kezdetek kezdetén még csak szemüveggel lehetett autózni, ami lássuk be, nem volt éppen praktikus, hiszen eső, sár, bogarak ellen még csak védelmet sem nyújtott. 

Az első szélvédő üveg 

Az első szélvédő üvegek két darabból álltak. Amikor az egyiken szennyeződés keletkezett, a vezető egyszerűen csak lehajtotta az egyik felét. Síküveg volt a szélvédőüvegek első alkotóanyag, de a gyártók hamar felismerték az üvegszilánkok veszélyes voltát. 

1903-ban Edouard Benedictus, egy francia kémikus, feltalálta a biztonsági üveget, mely cellulóz réteget tartalmazott. A történet szerint cellulóz - nitrát maradt az egyik edényben, mert Benedictus asszisztense nem jól mosta el azt, majd véletlenül leejtette, de a szokványos üveggel ellentétben nem esett szét darabokra. 

Az első egy darabból álló szélvédő 1934-ben látott napvilágot, és Chrysler Imperial Airflow CW volt a neve az autónak, amelyhez felhasználták. 

A szélvédő a mai napig elhagyhatatlan eleme a gépjárműveknek. Amennyiben szélvédőjavítás vagy szélvédőcsere elvégzésére lenne szüksége, keressen fel minket! 

A kőfelverődés megelőzéséről!

A kőfelverődés gyakori eset, aki gépjárművet vezet, annak nem szükséges bemutatni a problémát, de a kőfelverődés javítás alapesetben szerencsére viszonylag gyorsan javítható. Kivédeni nagyon nehéz, de néhány hasznos tipp betartásával minimalizálható a kőfelverődés esélye. 

Nagyobb gépjárművek után érdemes nagyobb követési távolságot hagyni. A kőfelverődésnél számít az is, hogy mekkora a kavics mérete, milyen az esési szöge, sebessége és a szélvédő merevsége is befolyásoló tényező. Nem feltétlenül hagy minden kőfelverődés látható nyomot. Minél jobban ívelt a szélvédő, annál kisebb az esélye, hogy nyomot hagy a felverődés, hiszen annál ellenállóbb. Azonban ilyenkor is előfordulhat, hogy kagylós repedés alakul ki az üvegben. Bizonyos helyzetekben azonban számít, műszaki vizsgán például a sérült szélvédő bukást is okozhat, de ha javítva van, akkor elfogadják. 

A kőfelverődés javításnál az is nagyon fontos, hogy milyen szakemberhez kerül az autó. A piacon túlkínálat van, és komoly különbségek is tapasztalhatóak a szolgáltatások minőségében. Válasszon Ön is megbízható, profi szakembert, aki a kőfelverődés javításban a megfelelő minőséget képviseli. Forduljon hozzánk bizalommal, keressen fel minket a megadott elérhetőségeken!

Kőfelverődés javításáról pár szóban
A kőfelverődés egy elterjedt probléma autósok körében. Hozzáértő kezek ezt könnyen kijavíthatják, nézzük meg, hogy hogyan: 
• A kőfelverődésnél kell egy kis fúrás, hogy a ragasztó beférjen a felverődés kráterénél, és a javítás első lépése, hogy a kráteren keresztül leszakítsuk a kagylóba töltött ragasztót.
• A kőfelverődés javítás következő lépéseként a szélvédőre kell illesztenünk a szerkezetet, mely a lyukba préseli a ragasztót, azaz az injektort. A ragasztó megtapadása szempontjából nagyon fontos, hogy száraz legyen a lyuk, ne csak tiszta.
• Levegővel kell megfújni a lyukat, az utastér felől, tűzzel hevítve.
• A levegő hatására az injektor a kavicsfelverődés kráterébe tolja a ragasztóanyagot. Négy különböző ragasztót használnak, először hígat, majd egyre keményebbeket, zárásként pedig kézzel visznek fel egy fedőt, amit políroznak, majd levágják az üvegről a felesleges részeket.

Bízza a profikra a kőfelverődés javítás elvégzését! Mi garantáljuk a precíz, pontos, megbízható munkát. Forduljon hozzánk bizalommal! 

Ütközés és rongálás során keletkezett szélvédőkárok

A szélvédő igen fontos szerepet tölt be a vezetés során, hiszen megvéd minket az időjárás viszontagságaitól, a szembeszéltől és az útközben velünk szembe repülő bogaraktól is. Rendkívül fontos, hogy karc- és törésmentes legyen, ugyanis vezetés során fontos, hogy tisztán lássuk az utat, különben könnyen történhetnek akár súlyos balesetek is. 

Az autóbalesetek többségében a szélvédő is kárt szenved, főleg akkor, ha szemből ütközünk valamivel. Ilyenkor a szélvédő megreped, rosszabb esetben pedig ki is törik, ám nem csak ütközés során törhet be a szélvédő, hanem szándékos rongáláskor is. Olyan világot élünk sajnos, ahol gyakran történnek bűncselekmények, és a legtöbb esetben nem tudjuk elkerülni ezeket a helyzeteket, hiszen mit sem tudunk a történtekről, csak utólag látjuk a megrongált járművet. 

Ha megtörtént a baj, a legjobb, amit tehet, ha szakember segítségét kéri szélvédő javítás vagy szélvédőcsere céljából. Vegye igénybe szolgáltatásinkat és érdeklődjön a megadott elérhetőségeken! 

Hogyan óvhatjuk meg télen a szélvédőt?

Tanácsos még az igazán hideg idő beköszönte előtt gondolni arra, hogy a szélvédőt is megóvjuk, hiszen az, hogy sérülésmentes üvegen keresztül nézhessük az utat, elengedhetetlen feltétele a biztonságos autózásnak. 

Az ablaktörlő lapátokat ilyenkor érdemes lecserélni! Mivel a hó és a jég komoly problémát tud okozni, ezért szükséges, hogy az ablaktörlő erős és jó állapotú legyen. Ebből következik az is, hogy érdemes mindig a legjobb minőséget választani, hiszen a gyengébb daraboknál gyors kopás léphet fel. 

Az ablakmosó folyadékot télre tanácsos lecserélni! Evidensen azért, hogy egyrészt ne fagyjon szét a tartály, másrészt pedig hogy a szélvédőre se jegesedjen rá azonnal a folyadék, amikor használni szeretnénk. 

De ha mégis megsérül az üveg? Akkor válassza a professzionális szélvédőjavítást! 

Amennyiben gondja támadt, akár a fagyás, akár a kavicsfelverődés miatt, és szélvédőjavításra van szüksége, jöjjön el hozzánk! Szakembereink a lehető leghamarabb elvégzik a munkát, így a szélvédőjavítás után Ön újra gondtalanul használhatja tovább gépkocsiját. 

Ablaktörlővel a szélvédő sérülésmentességéért

A szélvédő sérülései nagy problémát jelentenek, hiszen a balesetmentes vezetés érdekében fontos, hogy tökéletesen kilássunk az ablakon. Sajnos azonban a gondokat nem csak a kavicsfelverődés vagy az ütközések okozhatják – ha nem megfelelő az ablaktörlő, az éppen annyira káros! 

Az ablaktörlő lapátok karbantartása fontos lépés ahhoz, hogy megóvjuk a szélvédőt. Elsősorban arra kell figyelni, hogy a gumírozás megfelelő állapotban legyen, ha túlságosan elkopott, akkor könnyen felkarcolhatja a szélvédőt, aminek óhatatlanul szélvédőjavítás lesz a vége. Nem szabad megfeledkezni a hátsó ablaktörlőről sem, még ha ezt kevésbé gyakran is használjuk. 

Amikor az ablaktörlő cseréje történik, két módszer áll rendelkezésünkre: vagy az egész kart cseréljük, vagy csak a gumilapot. Kényelem és hasznosság szempontjából a teljes kar cseréje célszerűbb, mivel a gumilap cserénél előfordulhat olyan nyúlás, torzulás, ami miatt nem fog megfelelően feküdni a szélvédőre. 

Ha mégis megtörtént a baj, és megsérült az üvegfelület, akkor szélvédőjavításért, szélvédőcseréért keressen minket bátran!

A titok a gyors javítás

A sofőrök számára az egyik legbosszantóbb jelenség, ha egy felpattant kavicstól megsérül a szélvédő, ami valljuk be, nem ritkaság, hiszen gyakran ahhoz, hogy elérjük úti célunkat, kavicsos, murvás utakon szükséges végig mennünk. Az általános tendencia, hogyha még időben elvisszük gépjárművünket egy szervizbe, sok tízezer forintot tudunk magunknak megspórolni a javítással. 

Az alábbiakban összefoglaljuk, pontosan mit is kell tudni a kavicsfelverődés okozta szélvédőjavításról. 

A szélvédőjavítás során műgyanta alapanyagot juttatunk a légbuborékba, ami tökéletesen kitölti a repedést, így el lehet tüntetni a sérülést és nem csak a kilátás lesz zavartalan, hanem a repedés tovább terjedése is meg lesz akadályozva. A nagyobb repedések esetében is hasonló eljárás alkalmazandó, annyi különbséggel, hogy ilyenkor a javítás sokkal hosszadalmasabb ideig tart. A szélvédőjavítás során természetesen számtalan tényezőre figyelni kell, mint például arra, hogy a repedés nem tartalmaz-e különféle szennyeződéseket vagy nedvességet. 

A szélvédőjavítás komoly, nagy szakmai tapasztalatot igénylő munka, így csakis olyan céghez érdemes fordulni, akiknek sokéves tapasztalata van ilyen téren. Ha azt tapasztalja, hogy egy kavicsfelverődés során a szélvédő megrepedt, érdemes azonnal szakemberhez fordulni, mert a repedés idővel tovább terjedhet és akkor már a javítás többszörösét kell megfizetni. 

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, garantáljuk, hogy ha hozzánk fordul, nem lesz panasza az eredményre! 


Minden, amit tudni érdemes a szélvédőről

A szélvédők tervezése és kivitelezése az évek során sokat változott, a folyamatos fejlődésnek köszönhetően ma már sokkal biztonságosabbak az autóüvegek, és nehezebben lehet rajtuk sérülést okozni. 

Kezdetben a szélvédő üvegek nem voltak túl ellenállóak, szemben a mai üvegekkel, melyek legalább három rétegből összeragasztott felületet alkotnak, ami egy baleset során sem törik úgy szét, hogy életveszélyes legyen. A régi szélvédők apró darabokra törtek sérülés esetén, ami nem volt ideális. A mostani szélvédők már edzett üvegből készülnek, rugalmas ragasztóanyaggal, és sérüléskor, baleset során nem csak kevesebb üveg hullik, de a karosszéria merevségéhez is hozzájárulnak. 

Egy kavics felverődésekor csak a legkülső üvegréteg szenved sérülést. Ez amellett, hogy rendkívül bosszantó, akadályoz a zavartalan kilátásban, ráadásul egy közelgő műszaki vizsgán még hátráltató tényező is, nem is mutat jól, pláne egy vadonatúj autón. A szélvédőjavítás halogatása nem ajánlott, hiszen egy nagyobb rázkódás következtében a repedés tovább nőhet, de beszivároghat a víz is és ott megfagyva tovább tetézheti a bajt. Piszok is belekerülhet a sérült részbe, amit már szinte lehetetlen eltávolítani, ezért az első dolgunk az legyen, hogy légmentesen leragasztjuk a sérülést. 

Ne feledje, a javíttatás kisebb összegbe kerül, mint a szélvédőcsere, probléma esetén bátran keressen fel minket!